ana are mere

3 motive pentru care ne autosabotam

S-a intamplat de multe ori sa ne setam un obiectiv si sa ne trezim ca nu il ducem la bun sfarsit. De cele mai multe ori, dam vina pe noi si atat, dar nu stam sa analizam care sunt motivele pentru care nu am putut sa ne indeplinim obiectivul setat initial. In aceste situatii, cea mai frecventa explicatie posibila este faptul ca, fara sa ne dam seama, ne autosabotam.

 Autosabotarea se produce atunci cand spunem ca ne dorim ceva, insa ne punem singuri obstacole pentru a nu obtine ceea ce ne dorim. Iata cateva moduri prin care ne sabotam singuri si pierdem motivatia de a ne atinge obiectivele.

1. Ne comparam cu altii

Ne uitam de multe ori in jurul nostru si credem ca suntem mai prejos decat el sau decat ea. Avem impresia ca pentru altii este mai usor sa obtina ceea ce isi doresc. Ne uitam cat de slaba este prietena, cat de frumoasa este colega de serviciu, ce success are colegul pe plan professional, si ne gandim “eu nu o sa ajung niciodata sa”. In acest caz, ne concentram asupra celor din jur atat de mult, incat pierdem ocazia de a ne gandi cum sa devenim noi mai buni si cum sa lucram mai mult pentru a ne atinge obiectivele.

2. Amanam lucrurile

Multi ne dorim sa fim mai sanatosi, sa slabim cateva kilograme, sa luam decizii mai bune cand vine vorba de sanatate, de maine, sau de luni, sau de luna viitoare. Ideea ca lucrurile se vor schimba ne produce frica. De preferat este sa incepem cu pasi mici pentru a nu abandona planul inainte sa il incepem. Nu trebuie sa atingem obiectivul astazi, insa putem lucra incepand de astazi la consolidarea acestuia.

3. Vedem succesul doar in alb sau negru

Succesul de multe ori este ori avut complet, ori deloc. Uitam pe parcurs pentru ce muncim, ne simtim invinsi si ne pierdem motivatia. Insa succesul il gasim inca de la primul pas facut spre a ne atinge obiectivul. Este de la prima alegere facuta care ne duce in directia dorita. Important este pe parcurs sa ne amintim cat de departe am ajuns, de ce o facem si cum ne vom simti in momentul cand am ajuns in acel punct al vietii.

In concluzie, pentru a ajunge unde ne dorim, trebuie sa ne fim proprii prieteni, nu proprii dusmani. Putem incepe de astazi sa facem schimbari care sa aiba un efect benefic asupra noastra, insa sa nu uitam pe parcurs unde vrem sa ajungem si de ce.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp