Fara diete minune

Adevaruri absolute vs bio-individualitate

Traim intr-o perioada in care bagajul informational existent pe toate canalele de comunicare este in plina abundenta si dezvoltare.

Raportandu-ne la informatiile referitoare la nutritie si la intregul proces de remodelare corporala, e de la sine inteles faptul ca oamenii aleg sa creada in lucrurile cele mai apropiate de adevarul lor. Teorii care mai de care mai inovatoare, adevaruri absolute care promit marea cu sarea, rezultate obtinute ieri fara prea multe eforturi depuse.

E important sa luam in calcul particularitatile noastre, ceea ce ni se potriveste si, dimpotriva, ceea ce ne incetineste demersul.

Ne raportam deci la bio-individualitate, adica mancarea unei persoane poate deveni otrava alteia.  Apoi, trebuie sa ne concentram pe diversificarea spectrului alimentar si nu pe reducerea acestuia. Tentatia de a elimina alimente este mare, mai ales ca dietele hipocalorice au fost la mare cinste o buna perioada de timp. Acum insa, directiile merg inspre depasirea starii de confort personal, inspre adoptarea unui stil alimentar si de viata conform asteptarilor si preferintelor noastre.

E o tendinta cumva naturala sa copiem lucrurile ce au functionat la un moment dat, pentru o anumita persoana. Suntem infometati sa intelegem cel mai bun mod de a manca, insa, cateodata, confuziile provocate de miile de carti de diete si alte produse ne indeparteaza de conceptul fundamental conform caruia schimbarile de baza in alimentatie determina rezultate sustenabile.

Corpul nostru e mai complex decat am putea crede. Inima nu rateaza nicio bataie, plamanii respira fara oprire. Atunci cand corpul tanjeste dupa dulciuri, ciocolata sau poate alcool, probabil ca nu face nicio greseala. Este modul lui de a restabili echilibrul pentru ceva nesincronizat in sistem.

Concluzia? Fiecare dintre noi avem stiluri diferite pe care suntem invitati sa le onoram. Indiferent care este obiectivul nostru, trebuie sa plecam la drumul optimizarii planului alimentar incepand cu particularitatile noastre. Sa apelam la un specialist caruia sa-i facem un transfer de autoritate in drumul spre cea mai buna varianta a noastra.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp