As manca ceva bun…

Foto: Pixaio

…cu siguranta acest gand ne trece tuturor prin cap din cand in cand.

Pofta exagerata de mancare este cauzata, in general de gestionarea gresita a consumului de alimente. De pilda, daca sarim peste micul dejun, vom crea in compensatie, o pofta nefireasca de mancare pe parcursul zilei.

Apetenta pentru anumite alimente apare atunci cand consumam alimente industrializate, cu incarcatura glicemica ridicata si densitate nutritionala scazuta, care nu ne pot furniza nutrientii necesari sanatatii organismului.

Pofta de dulce, in conditiile unei diete echilibrate si diversificate este normala, insa problemele apar atunci cand nu ne putem abtine de la consumul de dulciuri. Atunci cand poftim frecvent la dulciuri, s-ar putea, in stare incipienta sa suferim de o carenta de crom si/sau magneziu.

Supraconsumul de alimente rafinate va determina oscilatii mari ale glicemiei, care va favoriza transformarea acestora in grasimi. Cromul influenteaza direct secretia de insulina, iar cand aceasta nu mai poate transporta glucoza din sange in interiorul celulelor pentru a fi transformata in energie, celulele sunt permanent ”infometate”.

Si daca in sange avem o cantitate prea mare de energie, determinata de insulina defecta ce nu o poate transporta in celule, apare diabetul.

Mare atentie! Reclamele TV la produsele alimentare sunt dintre cele mai agresive, acestea adresandu-se direct subconstientului, declansand ergo reactii de adictivitate.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp