10402571_645310688894070_5338351067605246545_n

Cum ne revenim dupa Masa de Paste?

Au venit sarbatorile pascale si odata cu ele au venit si cozonacii, aperitivele grele, preparatele din miel si porc si prajiturile carora nu le-ai putut rezista. Ai mancat mai mult decat era nevoie iar acum te simti vinovat si iti este teama ca au inceput deja kilogramele in plus sa se adune. Iata 6 ponturi pentru a-ti reveni dupa sarbatorile de Paste.

1. Relaxeaza-te. Probabil esti deja ingrijorat de faptul ca vei recapata kilogramele pentru care ai muncit din greu sa le pierzi. Dupa ce ti-ai permis flexibilitatea de a manca mai mult decat trebuia, foloseste aceasta flexibilitate pentru a te intoarce la un stil de viata sanatos.

 2. Bea multa apa si 1-2 cesti de ceai verde intre mese, in special intre micul dejun si pranz. Acestea ajuta la procesarea fibrelor consumate la micul dejun si eliminarea balonarii. Nu uita ca uneori confundam senzatia de sete cu cea de foame!

 3. Fa miscare. Exercitiile usoare sau micile plimbari te ajuta grabind procesul de digestie. Daca te simti pregatit, te poti antrena mai mult, insa nu exagera.

 4. Dormi suficient! Ai nevoie de odihna, in special intr-o perioada aglomerata precum Pastele, asa  ca fa-ti timp pentru a te odihnii si dormi 8 ore. Medicii insista pe acest aspect deoarece oboseala poate declansa nevoia de a manca pentru a obtine energie.

 5. In niciun caz nu te infometa dupa Paste! Nu vei salva situatia prin aceasta practica. In schimb, acest lucru poate duce la o serie de mancat excesiv, dupa care din nou la infometare, si din nou mancat excesiv. Aceste practici pot duce doar la acumularea frustrarii si abandonarea obiectivelor.

 6. Incepe acum. Nu de lunea sau de luna viitoare. Decide-te ca urmatoarea bautura sa fie un pahar cu apa iar urmatoarea masa ceva mai usor si mai sanatos decat ce ai consumat in ultimele zile. Nu trebuie sa fie totul sau nimic, important este sa incepi de undeva.

In zilele de Paste ne relaxam si suntem alaturi de cei dragi. Daca acest lucru inseamna un iepuras de ciocolata consumat in plus, so be it! Insa nu uita de moderatie, de obiectivele setate, si sa te intorci la un stil de viata sanatos!

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp