perfect figure

Cura de slabire minune

Legile nescrise ne spun ca trebuie sa ne incadram in tipare. Nici prea gras nici prea slab, nici prea-prea, nici foarte foarte. In momentul in care constientizam ca avem un deficit sau un surplus de kilograme, ne dam silinta sa revenim cumva pe linia de plutire. Aici intervine un succint proces de documentare, intrebam cunostine, cautam online fel si fel de retete fabuloase care sa ne aduca in parametrii doriti.

Acesta este momentul in care cadem victimile promisiunilor de genul “cum sa slabesti 5 kg in 7 zile” sau asa ziselor diete-minune ce ne promit marea cu sarea.

Experienta m-a invatat ca e bine sa fii deschis multiplelor variante, insa tot ea mi-a aratat ca ce il favorizeaza pe altul pentru mine s-ar putea sa fie un dezavantaj.

Alimentatia este formata din trei mari grupe alimentare: carbohidrati, proteine si lipide. Noi ca specie am fost construiti sa  le imbinam pe toate. Astfel incat o cura ce exclude una din acestea si care promite rezultate magnifice, poate avea efecte pe termen scurt, dar pe termen mediu si lung este clar daunatoare sanatatii.

Putem sa ne armonizam corpul  fara a sari peste mese, fara sa ne restrictionam accesul la lucrurile ce ne fac placere. Cheia succesului este reprezentata din mesele dese (varianta mea castigatoare este de trei mese principale si doua gustari), dar reduse cantitativ. Senzatia de foame dauneaza metabolismului. Corpul intra intr-o stare de conservare a resurselor, iar arderile nu mai au loc. Putem avea deci surpriza ca desi infometati, luam in greutate.

Nu sunt chiar Toma necredinciosul, dar o dieta drastica(de genul disociata sau Dukan), pe langa efectele nocive asupra fizicului, dauneaza incredibil si asupra psihicului. Asa se ajunge la sentimentul de frustrare, mana-n mana cu refularea, mana-n mana cu “sa devoram tot!” In cele din urma se ajunge intr-o stare de resemnare. Iar noi fie ne impacam cu ideea ca “cine ma place, ma place oricum”, fie o luam de la capat cu prima ocazie, “dar de data asta nu ne mai jucam”.

Mama reusitei este deci moderatia si regulile de aur pe care le folosim cand combinam mancarea. Despre asta mai pe larg intr-unul din articolele urmatoare.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp