Rainbow Fruit Tray

Curcubeul fructelor

Consumand fructe de mai multe culori nu este doar placut vizual, ci ne ofera si o varietate bogata de nutrienti. Cand te gandesti la varietate, te gandesti la culori! In acest articol, vom vorbi despre nutrientii pe care ii gasim in anumite fructe in functie de culoarea acestora.

Fructele rosii: Fructele rosii contin licopina, care protejeaza impotriva cancerului de prostata, impotriva bolilor de inima si celor de plamani. Fructele rosii sunt pline de antioxidanti care protejeaza inima prevenind coagularea sangelui si intarzie imbatranirea celulelor din corp. Exemple de fructe rosii:  pepene, rubarba, capsune.

Fructele galbene si portocalii: Fructele galbene si portocalii contin alpha-caroten, acestea protejand impotriva cancerului. Insa in aceste fructe putem gasim si beta-caroten, pe care corpul il transforma ulterior in vitamina A pentru a proteja pielea de radicalii liberi. Beta-carotenul este bun si pentru vederea pe timp de noapte.  Exemple de fructe galbene sau portocalii: piersici, grapefruit, mango, lamai, pere, caise, ananas.

Fructele verzi: Fructele verzi contin anumiti agenti chimici care lucreaza impotriva aparitiei cancerului prin stoparea carcinogenilor. Multe dintre fructele verzi contin calciu si minerale. Exemple de fructe verzi: avocado, kiwi, castravete.

Fructele mov si albastre: Fructele mov si albastre isi capata culoarea datorita pigmentului numit antocianina. Aceastea contin antioxidanti puternici care protejeaza celulele din corp. Pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima si de plamani. Anumite studii au dovedit ca prin consumul frecvent de afine s-au obtinut rezultate mai bune in memoria participantilor. Exemple de fructe  mov: coacaze, afine, struguri, prune, smochine.

Fructe albe: Fructele albe contin anumiti agenti chimici care ne pot ajuta sanatatea, prin scaderea colesterolului si scaderea presiunii arteriale, precum si recucerea riscului de cancer de stomac si a bolilor de inima. Anumite fructe si din aceasta categorie sunt o sursa buna si de potasiu.

 Cum facem un curcubeu de fructe in farfurie?

Salata de fructe tropicala: portocale, grapefruit roz, mango, papaya, kiwi, banana si struguri.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp