detoxifiere-nutrishape

Detoxifierea

Denumit pe nedrept “groapa de gunoi a organismului”, colonul joaca un rol important in buna desfasurare a functiilor noastre vitale. Medicina holistica vede acest organ ca fiind sistemul de canalizare al organizmului. E lesne de inteles ca daca acesta se infunda cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse in circulate din organism.

Pentru a evita acest lucru, din cand in cand se impune o cura de detoxifiere. Simptomele sunt dintre cele mai diverse, batatoare la ochi fiind momentele in care aveti stari de oboseala nejustificata si nivelul de energie este scazut, chiar daca va odihniti si va hraniti suficient.

Piramida alimentelorUna dintre cele mai la indemana metode de detoxifiere consta in cresterea aportului de fibre in dieta. In acest fel, asiguram o digestie corespunzatoare si un tranzit intestinal normal. Cel mai bun mod de a adauga fibre la dieta este cresterea cantitatii de de fructe si legume din alimentatie O data cu aportul de fructe si legume imbunatatim functia de detoxifiere a ficatului si scadem nivelul colesterolului.

La indemana ne stau si alte alimente, de pilda patrunjelul, care intareste sistemul de aparare al organismului, este antiinfectios si un bun stimulent al fibrelor musculare netede. Oregano este un bun adjuvat in colici abdominale, gastrite, iar argila previne arsurile stomacale si problemele digestive.

Deloc de ignorat ca o detoxifiere eficienta a organismului stimulam si functia de detoxifiere a pielii, asta intarind concepul ca un organism puternic si sanatos se reflecta in toti porii.

Comment 1

    Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp