Dieta perfecta

Dieta perfecta

Cum gasim dieta perfecta? Este una din intrebarile pe care multi dintre noi ni le adresam constant. In timp ce unii oameni sunt foarte atenti la ceea ce mananca, altii au o atitudine muuuult mai relaxata in ceea e priveste alimentatia de zi cu zi.

Unii dintre noi adoptam o dieta omnivora, cu proteina din carne inclusa, in timp ce altii prefera dieta vegetariana sau chiar vegana.

Care este in cazul aceasta dieta corecta? E dificil de raspuns la aceasta intrebare, pentru ca suntem diferiti si de multe ori oamenii extremelor. Ba chiar cartile sau tratatele de nutritie devin bestseller cu cat dieta promovata este mai extrema.

Oamenii, ca orice alta specie de pe Pamant, stiu foarte bine ca ceea ce mananca poate schimba totul. De-a lungul timpului, prin incercari si experimente repetate, populatia a ajuns la concluzia ca dietele restrictive nu functioneaza.

Asadar, un plan alimentar trebuie sa fie personalizat, nu scos din teorie, din context. Hrana unui om se poate dovedi nociva pentru un alt om, de aceea e important sa constientizam in ce directie avem afinitati si care este motivul.

Atunci cand vrem sa determinam care este cel mai bun plan alimentar pentru noi, e important sa ne intelegem pe de-a intregul si sa luam in considerare multipli factori.

De pilda, barbatii mananca diferit de femei, iar ceea ce functioneaza la barbati s-ar putea sa nu aiba aceleasi rezultate la femei. Mai mult decat atat, criteriul varstei este de asemenea foarte relevant.

Cum ar fi sa asociem alimentatia cu combustibilul de care avem nevoie pentru a ne modela viitorul?

In plus, cultura fiecarui popor determina o predispozitie pentru a consuma anumite alimente, strans legate de stramosii nostri si de matricea noastra originara. Voi stiti care sunt alimentele care va hranesc cel mai bine corpul si mintea?

De la o tara la alta, pricipiile alimentare pot varia, existand totusi o constanta- ele continua sa evolueze si sa se schimbe.

Cu siguranta ati constatat ca in zilele noastre se mananca diferit comparativ cu 20 de ani in urma. Si cu siguranta peste 20 de ani lucrurile se vor indrepta intr-o alta directie. Mai buna, sa speram.

Pana atunci, haideti sa ne gasim echilibrul in tot ceea ce facem si sa ne alimentam corespunzator. Noi nu suntem construiti sa fim nici slabi, nici grasi, totul este o urmare a stilului alimentar si a stilului de viata in care ne cladim existenta.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp