echilibru mental

Exercitii de echilibru mental

E clar. Majoritatea ne dorim sa evoluam, sa corespundem unor standarde personale si poate sociale. Dar cum facem asta in conditiile in care presiunea timpului isi spune cuvantul, in conditiile in care stresul este un factor cotidian si prioritizarea devine haotica?

Sunt diverse directii pe care le putem imbina. Cum sa le imbinam? Prin echilibru mental…

Echilibrul bata-l vina! Din pacate nu e o constanta, ci o variabila care de cele mai multe ori ne da batai de cap. Asa ca poate e recomandat sa sa nu asteptam sa se intample, ci sa punem la punct un plan de actiune care sa ne mentina conectati.

Un comportament ne intra in rutina dupa 21 de zile. Statistic vorbind, de atat timp are nevoie creierul sa-si creeze o ancora, sa-si creeze amintirea unui obicei. Asadar ajungem sa discutam de vointa. Sau de temeri. Mi-e teama de esec sau de success? Ce stiu sa gestionez mai bine?

Succesul vine la pachet cu responsabilitati, cu arii noi de explorat, cu iesirea din zona de confort. Succesul vine cu munca, cu ambitie, dar si cu onorarea beneficiilor pe care ni le ofera starea actuala.

Acum provocarea se transforma in gasirea activitatilor viitoare care sa ne ofere aceeasi stare de bine, aceleasi resurse ca in prezent. Si poate ca proiectia unui nou “eu” nu e suficienta sa ne scoata din cercul vicios in care ne aflam, asa ca metoda analizei e intotdeauna binevenita.

Va propun un exercitiu de masurare:

  1. Sa incepem prin a ne propune cel mai ambitios obiectiv din lume. Din lumea noastra. Fara oprelisti, fara temeri, fara aparatori sau bariere.
  2. Sa vedem cum anume il putem implementa in realitate. E fezabil? Ne aduce beneficii?  Concret, ce munca trebuie sa depun si ce actiuni trebuie sa fac pentru a-l indeplini?
  3. Risk management- ce se intampla daca esuez? Ce se intampla daca am succes? Cum pot sa fiu prezent si implicat?
  4. Pentru fiecare din intrebarile identificate in etapa de risk management o trecem apoi prin implementarea in realitate- ce solutii pot gasi pentru barierele identificate?
  5. Revenind la planul initial, dupa ce am vazut si plusurile si minusurile, si barierele si solutiile, cum arata acum obiectivul meu?

Si apoi sa ne mai adresam o intrebare – Ce castigam daca ramanem asa si nu ne asumam provocarea?

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp