IMG-20130729-WA0001

Gata cu dieta Dukan

Am scris intr-un articol anterior despre efectele negative pe care le poate avea celebra dieta Dukan.

Pe scurt, aceasta este bazata pe un consum excesiv de carne, lactate, oua.  Asadar, este o cura dezechilibrata, cu multe efecte negative. Acumulezi multe toxine, iti dereglezi digestia, creste colesterolul, nu ai energie, poti avea probleme cu pielea.

Ei bine, se pare ca punctul de vedere ante-mentionat nu este singular. Faimoasa dieta ce a slabit foarte multi oameni, a reusit in cele din urma sa-si slabeasca si creatorul de sume fabuloase. Totodata, acestuia i-a fost stirbita reputatia, fiind exclus de curand din randul specialistilor recunoscuti.

Mecanismul dietei si consecintele negative subliniate  de mine inainte chiar de a izbucni scandalul mediatic, le gasiti aici.

La o simpla cautare pe Google gasiti perspective similare ale specialistilor in domeniu, ca de exemplu acest articol.

Asadar, dragilor, repet teoria conform careia nicio cura de slabire restrictiva nu este sanatoasa pentru organism. Cum nicio cura de slabire care pune accent pe o singura cateorie alimentara nu ne este benefica.

Oamenii sunt diferiti, reactioneaza la stimuli diferiti, au pofte diferite, prin urmare au nevoie de un regim alimentar adaptat nevoilor proprii.

Eficienta vine in portii simple, dar diversificate!

Voi ati descoperit ce vi se potriveste?

 

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp