IMG_1074

Importanta sportului #2

Desi probabil ati auzit de importanta sportului doar atunci cand vine vorba de pierderea in greutate, este foarte important de evidentiat faptul ca beneficiile acestuia nu se opresc aici. In continuare vom vorbi despre cele mai importante beneficii ale sportului in viata de zi cu zi.

 Controlul greutatii

Activitatea fizica, impreuna cu obiceiurile alimentare sanatoase sunt calea cea mai eficienta pentru a scapa de kilogramele nedorite. Sportul ajuta la controlul greutatii folosind caloriile in exces care altfel ar fi depozitate ca grasime. Greutatea corpului este determinata de numarul si tipul caloriilor consumate in fiecare zi. Orice mananci contine calorii si orice actiune fizica a ta consuma calorii, inclusiv atunci cand dormi, cand respiri sau cand mancarea este digerata. Orice alta activitate fizica va consuma calorii in plus.

 Managementul bolilor cronice

Exercitiile fizice sunt o parte importanta cand vorbim despre pierderea in greutate si despre pastrarea greutatii dorite. Pe langa acest aspect, sportul poate preveni multe probleme medicale si poate imbunatati sanatatea. Persoanele care practica sport sau care participa la activitati fizice constant, pot incetini sau chiar preveni dezvoltarea anumitor boli cronice. De exemplu, a fost demonstrat stiintific ca activitatea fizica practicata constant poate preveni dezvoltarea bolilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale si diferite forme de cancer. Deasemenea, activitatea fizica poate ajuta la cresterea densitatii oaselor si poate preveni osteoporoza.

Studiile au dovedit ca pana si cele mai sedentare persoane isi pot imbunatati starea de sanatate practicand cel putin 30 de minute de activitate fizica pe zi.

 Alte beneficii

Beneficiile sportului pot fi nu doar fizice, ci si mintale. CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a declarat ca persoanele care participa la activitati fizice aerobice au stari mintale positive, rezultate academice superioare si un comportament general imbunatatit. Deasemenea, sportul poate ajuta la tratarea anumitor probleme de sanatate mintala, precum depresia sau atacurile de anxietate. Copiii si adolescentii care practica sport au o tendinta mai scazuta de a consuma alcool si tutun. In general, persoanele care sunt active fizic si se incadreaza la o greutate optima, au o speranta de viata cu pana la sapte ani mai lunga decat a persoanelor inactive fizic si supraponderale sau obeze.

Prin urmare, specialistii recomanda un echilibru format dintr-o alimentatie sanatoasa si activitate fizica, atat pentru a controlul greutatii, cat si pentru sanatatea generala a corpului si a mintii.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp