ns

Importanta sportului intr-un stil de viata sanatos. Si fericit!

Oamenii gasesc adesea multiple motive pentru a nu face sport. Programul de lucru prea incarcat, oboseala, cumulul celorlalte activitati, lipsa de timp, lipsa de energie. Am intalnit chiar si oameni care spun ca nu le place sa faca sport.

E important de stiut ca sportul imbunatateste calitatea vietii, fiind necesar oricarei persoane.

In primul rand, sportul si alimentatia adecvata contribuie la incetinirea procesului de imbatranire. Aici as putea adauga ca sportul si alimentatia adecvata ne ajuta sa ne mentinem un corp frumos si un psihic de invidiat. Sa nu mai mentionam ca sportul constant ajuta la aceelerarea procesului de slabire, construit pe o dieta adecvata. In plus, ne permite chiar sa facem anumite inadvertente in alimentatie, fara ca asta sa atenteze la silueta.

Apoi, s-a constatat ca oamenii consuma mai putina mancare atunci cand au obiceiul de a face sport si ca nivelul de grelina(hormonul care stimuleaza pofta de mancare) scade.

Un alt beneficiu al activitatii fizice este ca ne aduce starea de bine. De-a lungul timpului, s-au facut numeroase studii despre sport vs depresie. S-a constatat ca efortul fizic determina eliberarea “hormonului fericirii” de catre glanda pitulara, endorfina fiind responsabila cu buna noastra dispozitie.

De retinut ca sportul nu este doar pentru cei care vor sa arate incredibil, ci este un bun adjuvant impotriva bolilor cardiovasculare, al diabetului si afectiunilor respiratorii.

Dragilor, la atatea beneficii, pai ce sa mai asteptam?

Voi ce sport preferati sa faceti?

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp