image description

Make this Monday count!

“De luni”. Asa incepe fiecare promisiune pe care ne-o facem. Fiecare morav la care vrem sa renuntam, orice drum pe care vrem sa-l exploram. In orice zi a saptamanii ne-am afla si orice iz de schimbare vrem sa aducem in viata noastra, totul va fi implementat…de luni. Asta deoarece avem tendinta sa amanam, sa procrastinam lucrurile care ne scot din aria noastra de confort. Care ne fac sa depunem un efort suplimentar, cu toate ca stim ca e in beneficiul nostru. Cu toate ca stim ca cele cateva zile “furate” nu fac decat sa ne adanceasca in starea actuala, nedorita.

E pe undeva normal sa ne dam timp sa ne acomodam cu ideea schimbarii, dar ce ne facem cand vine lunea si ne dam seama ca n-am reusit sa ne tinem de ceea ce ne-am propus? Ne afundam in cercul vicios numit “de lunea viitoare”…

Sustineam intr-un articol anterior ca “a goal without a plan is just a wish”. Haideti sa nu mai visam la cai verzi pe pereti sa ne  ancoram in realitate idealurile noastre. Haideti sa ne facem un plan de actiune concret, de la care sa nu ne abatem.

Eu va propun ca “de luni” sa faceti urmatoarele:

O lista de cumparaturi pe care s-o urmati cu sfintenie in supermarket. Atata vreme cat avem un plan de alimentatie pentru saptamana in curs, economisim timp, bani si vom avea la indemana doar alimente nutritive. Un frigider in care tinem lucruri sanatoase scoate din ecuatie tentatia si ne determina sa avem grija de silueta si sanatatea noastra.

Timp pentru sport. Desigur, abdomenele incep din bucatarie. Dar ce bine se finalizeaza in sala de sport. Iar daca sala nu va face cu ochiul, haideti sa ne bucuram inca de vremea de afara si sa facem jogging cat ne tin picioarele.

Stiu, timpul…timpul, bata-l vina. Sunt sigura ca nu sunt prima care va spune ca sintagma “n-am timp” folosita de adulti este echivalenta cu “mi-a mancat catelul tema” a copiilor. It`s not about having time, it`s about making time!  Haideti sa ne facem un plan si aici.

Eu personal am un program exagerat de incarcat, lucru care m-a determinat sa gasesc valoarea adaugata a minunatului pachet Ms Office. Prin structurarea unui orar fie calendarul Outlook, fie intr-o foaie Excel, veti reusi sa incadrati vizual cele 24 ore ale unei zile si sa gasiti timp si pentru activitatea fizica.

Lucruri care va bucura. E foarte important sa aveti in activitatea zilnica si lucruri care va bucura sufletul. Echilibrul interior e un deziderat la care fiecare aspira. Introduceti pe lista “must do”  o iesire cu prietenii, o iesire la film, un stimul psihic care sa va destinda.

Din nou o sa-mi spuneti ca ne lipseste timpul, din nou o sa va vorbesc despre inestimabila valoare a unui calendar prestabilit. Usor corporatist suna, dar asta-i societatea in care traim si pentru a tine pasul cu ea, trebuie sa fim cel putin la fel de pragmatici.

Odihna. Este cel putin la fel de importanta ca suma celor enumerate anterior. Daca nu suntem odihniti, nu putem sustine niciun fel de efort. Nici fizic, nici psihic.

Deci, dragilor. Suntem cumulul lucrurilor pe care le facem. Chiar mai mult, si a celor pe care nu le facem.

Acesta este momentul in care trebuie sa iei decizia. Nu luni, nu peste o luna. Acum. Stii deja ca ai la indemana toate resursele pentru a reusi. Poti profita de moment si sa apelezi la serviciile specializate de consiliere in nutitie. Astfel, planul tau prinde contur si implementarea acestuia este pe cat de simpla, pe atat de placuta!

Haideti ca de lunea aceasta sa facem schimbarea pe care ne-o propunem de mult timp. Avem nevoie de organizare, de disciplina si motivatie.

Restul sunt detalii. Make this Monday count!

 

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp