[NutriShape.ro] Despre pofte si…pofte-n cui

[NutriShape.ro] Despre pofte si…pofte-n cuiNutriShape.ro a adaugat un articol nou, ‘Despre pofte si…pofte-n cui

Poftele fata de anumite alimente pot reprezenta un indicator important asupra unor nevoi sau dereglari ale anumitor organe. S-a constatat ca, deseori, poftele reflecta anumite dezechilibre de vitamine, minerale, etc, pe care le manifestam in vederea restabilirii starii de sanatate.

Fiind mai atenti la semnalele date de organismul nostru, putem evita instalarea unor inadvertente si totodata putem evita greseli in alegerile pe care le facem.

Mai jos am sintetizat cateva dintre cele mai comune pofte cu care ne confruntam:

1. Pofta de ceva dulce traduce nevoia de crom pe care il putem lua din brocolli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vita etc.

2. Pofta de ciocolata reflecta nevoia de magneziu, pe care il gasim in nuci, seminte, legume, fructe, cafea, cacao, miere.

3. Pofta de paine, paine prajita traduce nevoia de azot pe care il luam din alimente bogate in proteine: albus, branzeturi, peste, carne fasole boabe, nuci, soia.

4. Pofta de grasimi, chipsuri, prajeli traduce nevoia de carbon, dar si de grasimi saturate, pe care le putem lua din grasimi animale, dar si din legume si fructe proaspete.

5. Poftele (de orice fel) din perioada premenstruala traduc deficiente de zinc pe care il putem lua din alimente verzi, din carne rosie.

6. Pofta de banane indica o deficienta de potasiu.

Atentie deci la indiciile date de organismul nostru. De cele mai multe ori, acesta ne furnizeaza toate informatiile de care avem nevoie, fara cercetari suplimentare. Putem preveni aceste scapari, prin adoptarea unui stil alimentar echilibrat, care sa asigure aportul de nutrienti esentiali.

Voi ce pofte aveti si cum le “tratati”?

Vezi articolul pe:
http://www.nutrishape.ro/despre-pofte-si-pofte-n-cui/

Primiti acest e-mail deoarece sunteti inscris la newsletter-ul nostru.

Va multumim,
NutriShape.ro
mihaela@nutrishape.ro

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp