Procrastinarea

Cum ne procrastinam obiectivele

“De maine…” e una din zicalele noastre favorite. Daca nu de maine, de luni. De luni, de pe 1 si lista poate continua in favoarea voastra. Sau in defavoarea noastra, mai degraba zis. Procrastinarea este boala secolului in care traim.

Alegem sa ne ascundem dupa motive legate de timp, cand mai degraba sunt motive legate de stari. Alegem sa fugim de lucrurile importante din viata noastra sau mai degraba sa alegem scurtaturile. Alegem sa ne complacem in zona de confort pe care ne-o ofera ziua de astazi si sa ignoram curcubeul viitorului.

E drept, curcubeul poate veni dupa o perioada de ploaie, furtuna chiar, dar ce poate fi mai frumos decat satisfactia reusitei?

Supravietuim, in loc sa traim. In loc sa traim constient. Ne e frica de schimbare si ne mintim singuri ca nu e timpul. Ca n-avem timpul. Ca sunt lucruri mai importante pe care trebuie sa le facem in prezentul imediat. Ca altii depind de noi, ca noi depindem de altii si asteptam sa se alinieze stelele, sa se creeze cadrul perfect sa actionam.

Cat de mult ne mintim….!

“Its not about having time, it`s about making time”, spune americanul. Si mai spune “manage your energy, not your time”. Cu alte cuvinte, haideti sa ne definim prioritatile si sa incepem sa actionam in directia propusa.

Nu de maine, nu de luni. Ci de acum.

Tendinta aceasta de amanare se manifesta din pacate in multiple planuri ale vietii noastre. Daca e vorba de procesul de remodelare corporala sau de optimizare a planului alimentar, intotdeauna vom gasi scuze sa amanam inceperea procesului.  Fie ca e o perioada mai stresanta, mai ocupata, fie ca e vorba de vreme sau de alte motive, lasam acest obiectiv sa pice in plan secund pentru ca ne e poate teama de ce va urma.

De timpul pe care il alocam cumparaturilor sau gatitului, de presiunea sociala, de faptul ca microuniversul nostru se va schimba.

Asa ca, in primul si-n primul rand va invit sa va intrebati cum pastrati avantajele starii actuale si daca, de fapt acestea sunt avantaje sau doar proiectii ale mintii noastre.

Nu exista momentul ideal, insa exista decizia de a lupta cu starea de amanare continua.

In timp ce ne cheltuim timpul pe idealuri nerealiste, cea mai buna varianta a noastra asteapta sa fie descoperita! 🙂

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp