Schimbarea planului alimenar

Provocarile schimbarii

Suntem unici. Suntem diferiti si in asta consta frumusetea lumii. Avem nevoi diferite, placeri diferite si reactii diferite. Aratam diferit. Avem sisteme de perceptie si reprezentare diferite.
Dar ce avem in comun? Programarea neuro-lingvistica sustine ca fiecare comportament are la baza o intentie pozitiva. Asta inseamna ca, indiferent de natura comportamentului pe care ni-l asumam intr-o anumita situatie, exista o resursa pe care o obtinem in urma acelei actiuni care ne determina sa o facem in continuare. Provocarile schimbarii nu sunt usor de gestionat.
Vestea buna e ca avem solutii :).
Sa luam drept exemplu un comportament de auto-sabotare, ca de exemplu mancatul compulsiv. Intentia pozitiva din spatele lui, resursa pe care ne-o oferta poate fi satisfactia sau relaxarea, de la caz la caz.
Identificand deci motorul care ne impinge spre mancatul compulsiv, identificam o nevoie de baza din viata noastra. Satisfactia, relaxarea se identifica drept un obiectiv de cinste. Dar de unde ne putem obtine aceleasi resurse, fara sa ne periclitam silueta sau sanatatea?
Ajungem asadar sa gasim raspunsul acestei ecuatii- din sport, dintr-un film bun sau din timpul petrecut cu persoanele dragi noua.

De fapt, intrebarea pe care va invit sa v-o adresati in momentul in care va propuneti sa va modelati un comportament alimentar este “cum pastrez avantajele starii actuale?”. Pentru ca starea actuala ne ofera totusi niste avantaje. Este o stare de confort la care am muncit ani la rand si care n-o sa se dea plecata atat de usor.
Apoi vom construi anumite ancore motivationale care sa ne mentina obiectivul cald in minte. Ne gasim piloni de sprijin care sa ne tina pe traiectoria identificata si facem un transfer de autoritate catre o persoana care sa ne ghideze constant.

Va invit practic sa va cunoasteti mai bine. Sa va cunoasteti reactiile, sa va cunoasteti stimulii.
Sa aveti cele mai bune rezultate!

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp