Societatea de consum

Societatea de consum te vrea gras!

…ei bine, da. Probabil ca nu e prima data cand auziti o astfel de afirmatie, insa este cat se poate de reala. Industria alimentara, industriile de wellness, de fitness, isi iau resursele din jurul acestei realitati. Chiar si industriile medicale si farmaceutice.

 
Pentru ca supraponderalitatea si obezitatea sunt slabiciuni ale omului comun. Condusi de anumite obiceiuri, ajungem sa consumam compulsiv diferite produse si servicii. E un cerc vicios. Industria alimentara ne invita sa consumam tot felul de bucate apetisante, care, fara un anumit echilibru pot favoriza ingrasarea sau boala.

 
Daca discutam de ingrasare, primul nostru instinct este poate sa ne infometam ulterior sau sa refulam in sala de fitness. Facand aceste lucruri nesupravegheati incurajam un tipar anevoios.

 
Daca discutam despre sanatate, lucrurile sunt cu atat mai delicate cu cat ajungem sa ne expunem intr-un mod ce ne poate periclita.

 

Asadar, cum facem sa ne ferim de toate capcanele pe care ni le impune societatea de consum?

Prin educatie. Trebuie sa ne educam comportamentele alimentare, in asa fel incat sa nu fim nevoiti sa apelam la solutii de avarie post factum. Da, sportul este benefic, cat timp il facem proactiv si cu un obiectiv atent supravegheat, insa, odata reactiv el poate deveni periculos.

 
Mai mult decat atat, daca nu invatam sa ne corectam obiceiurile de nutritie, putem ajunge sa ne imbolnavim. Boala nu mai este tocmai un subiect tabu. Si din nou, e recomandat sa ne monitorizam starea de sanatate constant, dar tot dintr-o rutina proactiva. Atunci cand ajungem sa actionam din nevoie, lucrurile se ingreuneaza simtitor.

 
Alegerea lucrurilor larg expuse, “vopsite frumos” si care par la indemana este o boala lunga cu rezultat sigur.

 

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp