Sportul si Starea de bine

Sportul si starea de bine

Exista anumite momente in viata cand avem nevoie de lucruri care sa ne mentina pe linia de plutire si care sa ne aminteasca de traiectoria noastra zilnica. Exista momente in care avem impresia ca ne-am pierdut busola, iar timpul si spatiul nu mai au nicio valenta pentru noi. Sunt momente de cumpana, pe care le toleram poate, momente delicate emotional pe care nu stim sa le gestionam corespunzator cand ne coplesesc, dar care ne imbogatesc si ne dezvolta intr-un mod fantastic.

Sunt acele momente in care avem nevoie sa nu ne indepartam de noi si sa nu uitam ce ne face cu adevarat fericiti. Si sa onoram lucrurile care ne-au adus in acest punct al vietii noastre. Avem nevoie sa ne continuam activitatile curente si sa lucram la un proiect nou care sa ne mentina conectati cu realitatea.

 

Proiectul acela ai putea fi chiar tu!

Fa-ti un plan, o lista de activitati si tine-te responsabil de tot. N-o sa fie usor, dar toate lucrurile au fost dificile inainte sa devina usoare.

Iti place sa faci sport, atunci nu mai amana momentul. N-o sa fii niciodata de-a dreptul pregatit sa reintri in forma. Trebuie doar s-o faci. Sportul si starea de bine merg mana-n mana!

Rutinat, cu disciplina, iar in scurt timp o sa-ti aduci aminte de tine asa cum iti placea sa te stii. Pentru ca sportul contribuie semnificativ la cresterea starii de bine si iti daruieste acea structura care te mentinea motivat.

Da, e vorba de structura pana la urma. Dupa cum zicea si Creanga, “nu stiu altii cum sunt”, dar eu functionez bine intr-un mod structurat. Cu un plan de actiune implementat dupa voile si nevoile momentului. Cumpara-ti un echipament nou daca asta de motiveaza. Alege-ti un prieten care sa te insoteasca in acest demers de transformare, de remodelare.

Incepe cu sportul si de indata ce-ti reintri in ritm gaseste si alte activitati constructive. Cel mai puternic apanaj pe care il ai acum la dispozitie este mintea ta, creativa. Si poate ca ea a obosit sa fie desteapta, de aceea alege lucruri simple care sa-ti antreneze sinele aproape inert.

Incet, incet, o sa-ti recapeti fortele si dupa o perioada, cand o sa tragi linie si-o sa te uiti in urma o sa te feliciti pentru cate ai obtinut.

 

Nu suntem niciodata pregatiti s-o luam de la capat intr-un nou domeniu. Atunci de ce sa mai amanam momentul?

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp