Sfaturi pentru o slabire sanatoasa

To do or not to do – Sfaturi pentru o slabire sanatoasa

 Perioada in care traim se caracterizeaza printr-o suprasaturatie informationala. Teorii empirice, adevaruri absolute, cautam solutiile la altii, cand de fapt ar trebui sa fim constienti ca fraiele sunt la noi.

Ca in oricare domeniu deci, alimentatia se supune acelorasi reguli. Cautam teorii savante pe care le refuzam pentru ca nu ni se potrivesc, solutii rapide in ton cu stilul nostru alert. Si uitam de fapt ca lucrurile simple sunt de obicei cele mai relevante si utile.

Mi-am propus prin acest articol sa va aduc la cunostinta cateva reguli commune, dar atat de evitate. Poate pentru ca sunt prea evidente, sfaturi pentru o slabire sanatoasa!

  • Luati masa in cantitati optime stilului dvs de viata- nu exagerati cu portiile! Avand 5 mese zilnice reusiti sa va controlati mai bine senzatia de foame-satietate.
  • Hidratati-va constant! Minimul necesar este de 30 ml pentru fiecare kg.
  • Obisnuiti-va sa gatiti acasa, putand astfel controla compozitia mancarii si calitatea ingredientelor
  • Identificati si eliminati alimentele adictive (dulciuri, alimente grase, sarate, fast/junk food). Astfel de alimente, in special rafinate, obtinute industrial, continand aditivi alimentari si edulcoranti artificiali ar trebui evitate.
  • Nu ciuguliti intre mese!
  • Evitati glucidele cu absorbtie rapida, rafinate, zaharul, glucoza etc, dar si excesul de glucide complexe(amidonoase). Excesul de glucide sub forma de glucoza este transformat in grasime, ce se depune in tesuturile adipoase si sub forma de colesterol, pe artere.
  • Retineti ca grasimea nu provine numai din alimentele grase!
  • Asociati corect alimentele, pentru o digestive eficienta cu rol de transormare a alimentelor in combustibil pentru organism.

Sa incepem deci prin aplicarea acestor reguli alimentare simple. Tine cont de aceste sfaturi pentru o slabire sanatoasa! Neplacerile estetie si medicale determinate de o alimentatie necorespunzatoare pot fi combatute prin coaching nutritional, prin educatie nutritionala, prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Un specialist coach si nutritionist te poate indruma sa-ti imprimi propriile obiceiuri sanatoase care vor sta la baza unui aspect fizic placut, o stare generala de bine si incredere sporita in propriile forte.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp