Toamna la nutritionist

Toamna se Numara Kilogramele pierdute – Redefinim Stima de Sine

Poate cea mai buna definitie a stimei de sine este impresia pe care o avem despre noi si prin urmare, ne influenteaza toate experientele din viata. Stima de sine reflecta modul in care gandim despre noi insine si valoarea pe care ne-o atribuim noua ca si oameni.

O stima de sine pozitiva imbogateste calitatea vietii. Ne face sa ne simtim bine cu noi insine, avand abilitatea de a ne aprecia cu adevarat. Ne ajuta sa ne simtim plini de energie pentru a ne atinge obiectivele propuse si pentru a forta limitele personale ale zonei de confort.

La baza stimei de sine sunt credintele proprii despre noi si despre tipul de persoana care credem ca suntem. Pentru a ne indrepta spre cea mai buna varianta a noastra e important sa constientizam ca exista o serie de instrumente practice pe care le putem folosi:

  1. Sa devenim cel mai bun prieten al nostru– priviti-va dintr-o perspectiva externa. Cum puteti incuraja persoana din oglinda pentru a se simti mai increzatoare in fortele sale? Care sunt lucrurile pe care le putem implementa cu efect imediat pentru a ne indrepta spre starea de echilibru?
  2. Scapati de hainele vechi– Hainele fac parte din Imaginea noastra. Poate ca asteptati sa incapeti din nou in unele haine, dar pentru ca asta sa se intample, e cazul sa ne responsabilizam si sa ne punem pe treaba. Hainele vechi nu se refera doar la textile, ci la metehnele de-o viata care ne-au determinat starea actuala si pe care vrem sa o schimbam.[optinform]
  3. Faceti ceea ce trebuie sa faceti– ganditi-va la ceea ce trebuie sa faceti dar ati amanat din diverse motive. Cand stim ca avem lucruri de facut dar gasim scuze pentru a nu le face, incepem sa ne pierdem respectul de sine. De aceea e important ca, in momentul in care luam decizia de a schimba ceva la modul in care aratam sau in care ne alimentam sa fim consecventi- pentru ca insistenta este mama reusitei, nu?
  4.  Asumati-va un risc- daca vrem ca ceva sa se intample, trebuie sa indraznim sa schimbam modul in care ne comportam. Chiar daca oamenii vor privi cu ochi sceptici decizia noastra de a manca la ore fixe sau de a ne feri de lucrurile apetisante, sa fim constienti ca aratam asa cum alegem sa aratam. E o decizie asumata sa schimbi ceva sau sa ramai in aceeasi stare.
  5.  Asociati-va cu oameni de success- daca alegem sa ne petrecem timpul cu oameni ce nu pot face fata sucesului, vom deveni unul ca ei. Cautati asadar sa aderati la grupuri si comunitati cu aceleasi obiective ca ale voastre, iar lucrurile vor prinde contur.
  6.  Concentrati-va pe calitatile voastre- chiar daca avem slabiciuni, ne putem schimba daca ne simtim motivati si energici. “De maine” e o sintagma depasita, asa ca hai sa incepem de azi.

Astazi e o zi buna pentru un nou inceput.

NutriShape te ajuta sa numeri kilogramele in minus si iti pune la dispozitie toate instrumentele pentru a reusi:

  •   Un plan alimentar personalizat obiectivului tau
  •  Motivare si sprijin constant nu doar pe toata durata programului, ci si ulterior
  •   Cele mai utile cadouri:

O carte de retete sanatoase, care sa te ajute sa-ti optimiziezi modul de a gati sau o sesiune cu un antrenor personal care sa te ajute sa (re)descoperi pasiunea pentru sport. Ori un cantar digital– sprijin pentru combaterea cantarofobiei 🙂

Algoritmul este INTENTIE-DECIZIE-ACTIUNE! Tu ce mai astepti?

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp