14179748065_2467886feb_b

Transformarea obiectivelor in planuri de actiune

” O persoana fara un obiectiv este asemenea unei corabii fara carma. Poate pluti, dar nu va naviga.  Desi isi doreste sa ajunga pe culmile gloriei, risca sa naufragieze pe malurile deznadejdii”

Zig Ziglar, See You at The Top

Este important sa  definim un obiectiv ca fiind un scop precis, mai mult decat o dorinta(adesea lenesa) pe care multi dintre noi il stabilim, dar facem prea putine lucruri sa-l aducem la realitate. Trebuie sa-l vedem ca pe o intentie pozitiva la care ne angajam cu responsabilitate si pentru care lucram constant sa ni-l apropiem din ce in ce mai mult. La un nivel simplist, obiectivele se definesc ca ceva ce ne dorim sa fim, sa facem sau sau avem. Asadar, este necesar sa luam in calcul ca obiectivul trebuie sa fie congruent cu valorile noastre personale. Este practic imposibil să-ti doreşti cu ardoare ceva incongruent cu valorile tale fundamentale pentru că nu poti iubi ce nu pretuiesti.

Fiecare obiectiv, chiar daca este pe termen scurt, mediu sau lung, trebuie planificat si actionat in directia lui. De aceea e important sa fim specifici, sa cunoastem in detaliu obiectivul propus, pentru a-l putea rupe in bucati mai mici, usor de manevrat. Asigura-te ca obiectivele tale pe termen scurt hranesc si le continua pe cele pe termen mediu si, de asemenea, cele pe termen mediu se continua si ofera resurse tintei finale, pe termen lung. 

Pentru a fi siguri ca surprindem toate aspectele, e important sa fim constienti si de anumite elemente esentiale. Cele mai multe dintre ele au legatura cu efectele pe care le au cuvintele si actiunile noastre asupra mentalului subconstient, dupa cum urmeaza (CITESTE MAI JOS):

[optinform]

Pune suflet! Fa-ti propria “obsesie magnifica”! Thomas Edison a ramas in istorie prin raspunsul pe care l-a dat cand a fost intrebat cum se simte dupa multiplele esuari, spunand “ N-am esuat, am descoperit 10000 de modalitati despre cum sa nu procedez”

Foloseste prezentul! Mentalul subconstient nu poate face distinctia intre adevar si fantezie- accepta exprimarile verbale ca adevar absolut, indiferent de realitate. Alimenteaza-ti asadar mintea cu ideea ca ce cauti deja exista si iti va spori constienta catre oportunitatile din jurul tau ce sunt congruente cu telurile tale.

Un exemplu bun de folosire a prezentului este obiectivul legat de pierderea in greutate. Decat sa spunem “Vreau sa slabesc!”, hai sa formulam dorinta ca si cum ar exista “Am greutatea dorita!” Suna radiant, pozitiv si, prin folosirea timpului prezent ii transmitem subconstientului mesajul de a incepe sa lucreze din acest moment.

Monitorizeaza-ti progresul! Revizuieste-ti obiectivele in mod regulat pentru a te asigura ca sunt in concordanta cu prioritatile tale si activitatile cotidiene.

Comporta-te ca si cum…! Avand in vedere ca deja iti hranesti subconstientul cu informatia ca te afli in posesia dorintelor tale, este timpul sa te si comporti ca atare. De fapt, comporta-te ca in viitor, in avans.

Nu te  feri si cere ajutor atunci cand consideri nevoia. Un specialist in domeniu poate fi cel mai bun ghid de care ai nevoie in calatoria spre atingerea telului. Stabileste sesiuni constante de revizuire si imbunatatire, pentru a primi incurajarea de care ai nevoie si pentru a avea un partener cu care sa celebrezi reusitele.

 

In concluzie, ai capacitatea de a obtine tot ceea ce vrei sa devii, sa faci si sa ai. Aminteste-ti, cu toate acestea ca pentru a avea, trebuie mai intai sa faci ceva, iar ca sa faci ceva, trebuie sa devii persoana pentru care succesul este o cale naturala.

Regula este FII-ACTIONEAZA-DETINE!

 

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp