pt post

Tu cate calorii bei?

Consumul excesiv de alcool nu ne face bine, iar acest lucru nu mai este socant pentru noi. Insa ce poate fi considerat socant pentru multi este cat de mult contribuie alcoolul la cresterea in greutate. De exemplu, persoanele care se considera consumatori medii de alcool , ajung sa acumuleze un exces de 2000 de calorii pe luna. Pentru acestia, 10% din caloriile consumate provin din alcool.

Alcoolul contine 7 calorii per gram, iar atunci cand vine vorba de slabit, este important sa limitam pe cat se poate de mult consumul acestuia. In plus, caloriile din alcool sunt calorii goale, ceea ce inseamna ca nu au nici o valoare nutritionala, ci sunt doar calorii in exces.

Alti factori care contribuie la adaosul caloric prin consumul de alcool sunt mixurile de bauturi, mai exact sucurile care se adauga in prepararea multor cocktailuri. Acestea sunt pline de zahar si sunt depozitate mai departe ca grasime. De exemplu, un shot de tequila are 100 de calorii, insa atunci cand este mixat pentru o margherita, aceasta poate ajunge sa aiba 500 de calorii. Un alt aspect este alegerea mancarurilor nesanatoase deoarecere alcoolul creste apetitul si diminueaza constientizarea actiunilor.

Iata cateva exemple pentru a ne da seama cat de multe calorii au bauturile alcoolice:

1 whiskey + cola = 1 briosa mare cu affine

1 pina colada = 1 gogoasa mare cu glazura de zahar

1 pahar cu vin = 1 felie de tort

50 ml de lichior = 2 carnati

1 pahar cu bere – 1 felie de pizza

1 margherita = 1 cheeseburger

 Sfaturi practice pentru consumarea alcoolului:

  • Consumati alcool in moderatie. De exemplu,  in cazul femeilor, inseamna 150 ml de vin, iar in cazul barbatilor, 300 ml de vin.
  •  Incercati sa stati departe de cocktailurile elegante, deoarece acestea sunt cele mai ridicate in calorii.
  • daca incercati sa pierdeti din greutate,este de preferat ca  bauturile alcoolice sa fie evitate.

Adauga o intrebare noua si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp